Παν. Δυτ. Αττικής: Μεταφέρθηκε για την άλλη εβδομάδα η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στη Βουλή

Μεταφέρθηκε για την άλλη εβδομάδα, η αναμενόμενη κατάθεση, προς ψήφιση στη Βουλή, το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Το Σχέδιο Νόμου , από το υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους...

Ωστόσο “σφίγγει” η προθεσμία, που έχει, βάσει διατάξεων, η Διεύθυνση Εξετάσεων του υπ. παιδείας να εκδώσει την εγκύκλιο με την οποία θα ορίζεται η χρονική περίοδος για την υποβολή δηλώσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων θα πρέπει να αρχίζει τουλάχιστον στις 28 Φεβρουαρίου οπότε μέχρι τότε οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα τμήματα στα οποία περιλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό (σ.σ δήλωση μαθημάτων κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου υπέγραψε την παράταση της θητείας των οργάνων διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Τ.Ε.Ι. Πειραιά που έληγαν την 31η Ιανουαρίου 2018, έως την 28η Φεβρουαρίου 2018.

Ο υπουργός βάσει του νόμου που ψηφίστηκε τελευταία στη Βουλή, έχει δικαίωμα να υπογράψει μία ακόμη απόφαση , πέρα από αυτή που υπέγραψε σήμερα, παράταση θητείας των Πρυτανικών αρχών των δύο υπό συγχώνευση Ιδρυμάτων για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πηγή: esos.gr 

Εν τω μεταξύ και μετά την τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βουλή και μπροστά από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, ξεκίνησε κατάληψη στην Πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας Ακόμη υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ Αθηνών. Στην κατάληψη προχώρησαν φοιτητές, του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο για το υπό Ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Οι φοιτητές δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα:

«Σε μια εποχή, όπου η Παιδεία και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα, απόρροια της γενικότερης  οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε δε μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, λειτουργικό, με προγράμματα σπουδών που θα συνάδουν με τις ανάγκες της εποχής μας. Για να πετύχουν όλα αυτά όμως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλες τις προκλήσεις καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς. Αρχικά να τονίσουμε πως ως σπουδαστές του τμήματος οπτικής και οπτομετρίας, θεωρούμε την κατάληψη της Διοίκησης του Ιδρύματος μας ως ύψιστη μορφή διαμαρτυρίας. Όντας ενεργοί και σκεπτόμενοι νέοι δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ με τις άκριτες και αβίαστες εξαγγελίες του Υπουργού και των αρμόδιων, κ’ αυτό διότι μιλάμε για μια σέχτα “Πρωτοπόρων Υπουργικών Συμβούλων”, που ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινότητα μας, τα προγράμματα σπουδών μας, αλλά το σημαντικότερο δεν έχουν καμία σχέση με ζητήματα Παιδείας. Καθώς δεν έχουμε την διάθεση να γίνουμε πειραματόζωο κανενός Υπουργού, που με μία απλή Υπουργική Απόφαση θα γράφει και θα σβήνει τις σπουδές και τις προοπτικές μας, αντιτιθέμεθα απόλυτα σε όσους από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Αθήνας για ιδιοτελείς σκοπούς θα στηρίξουν ένα τέτοιο σχέδιο».

Πηγή: Foititikanea.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4