Διασημότητες ως εργαλεία επικοινωνίας για τα γυαλιά

Από τη δεκαετία του '90, η χρήση διάσημων προσώπων και διασημοτήτων για την προώθηση γυαλιών και (σπάνια) φακών έχει αποδειχθεί ότι είναι μια νικηφόρα στρατηγική που όχι μόνο μπορεί να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα και την εικόνα της επωνυμίας, αλλά και να συμβάλει συγκεκριμένα στην αύξηση των πωλήσεων.


Πώς να επιλέξετε ένα δημόσιο πρόσωπο : οι κίνδυνοι και τα οφέλη

Η επιλογή πρέπει να βασίζεται σε τρεις παράγοντες: πρέπει να ταυτίζεται με τις αξίες της επωνυμίας (για την αγορά-στόχο, τον τρόπο ζωής, την εμφάνιση και τη γνώση του προϊόντος), πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη στο κοινό και πρέπει να είναι ένα άτομο με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν οι άλλοι.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να είστε προσεκτικοί: η δημοτικότητά του/της θα μπορούσε να επισκιάσει τη μάρκα και ο καταναλωτής θα μπορούσε να ξεχάσει το εν λόγω προϊόν, θυμούμενος μόνο τη συμμετοχή των διασημοτήτων. οποιαδήποτε προσωπικά ή νομικά προβλήματα της διασημότητας θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αξία της ίδιας της μάρκας. Υπάρχει ένας αριθμός περιπτώσεων όπου εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τους διασημότερους υποστηρικτές τους λόγω της εμπλοκής τους σε «ευαίσθητες» καταστάσεις. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του Kanye West, που απολύθηκε πρώτα από τον Balenciaga και μετά από την Adidas λόγω των αντισημιτικών σχολίων του.


Πώς έχει αλλάξει ο ρόλος του υποστηρικτή

Ενώ πριν από χρόνια ένας οπαδός διασημοτήτων ήταν αρκετός για να προσθέσει αξία σε ένα προϊόν, η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική. Γιατί; Με απλά λόγια, η αγορά έχει εξελιχθεί και ο πελάτης είναι όλο και πιο απαιτητικός. Έτσι, για να είναι μια επιλογή προσώπου αξιόπιστη, πρέπει όχι μόνο να γνωρίζει πώς να μεταδίδει τις θετικές αξίες της μάρκας μέσω της εικόνας του/της μόνο, αλλά και να συμμετέχει στο προϊόν, τις επιλογές σχεδιασμού και τα υλικά, μέχρι και την προώθηση του.

Μια άλλη αλλαγή επήλθε με την άφιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό εργαλείο δέσμευσης για το δίκτυο των ακολούθων. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, ο influencer μπορεί να εμπλακεί μαζί με άλλους για να περιγράψει ένα προϊόν, μιλώντας απευθείας για το προϊόν ή ακόμη και δείχνοντάς το ταυτόχρονα.


Αν εξερευνήσουμε τον κόσμο των γυαλιών, μπορούμε να δούμε ότι τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά ανταποκρίνονται τέλεια στην αφοσίωση σε διάφορα επίπεδα: από τη διαφημιστική καμπάνια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τη δημιουργία μιας σειράς σε συνεργασία με το εμπορικό σήμα.

Περισσότερο εδώ : https://www.mido.com/en/wmido/single/Celebrity-endorsements-as-a-communication-tool-for-eyewear/39061

Πηγή https://www.mido.com/en/wmido/single/Celebrity-endorsements-as-a-communication-tool-for-eyewear/39061

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4