Νικητές διαγωνισμού φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Οι νικήτριες φωτογραφίες απεικονίζουν μια οφθαλμική εξέταση στην Γκάνα και μια διάθλαση σε έναν εργαζόμενο υγείας στα Νησιά Μάρσαλ.

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB) αποκάλυψε τους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2022.

Την φετινή αναγνώριση για την Επαγγελματική Φωτογραφία της Χρονιάς κέρδισε ο Kwame Yeboah για την εικόνα «Eye Screening at Jukwa, Ghana».

Η Laite Tuiloma έλαβε το βραβείο για την ερασιτεχνική φωτογραφία της χρονιάς με την εικόνα «Refraction».

Η φωτογραφία «αιχμαλωτίζει τον ενθουσιασμό και την προθυμία των μελών της κοινότητας να εξετάσουν τα μάτια τους», καθώς ένας επαγγελματίας οφθαλμικής φροντίδας ελέγχει την οπτική οξύτητα ενός ατόμου πριν από μα οφθαλμολογική εξέταση.

Τραβηγμένη στο Ebeye, Kwajalein Atoll στα Νησιά Μάρσαλ, ο Tuiloma εξήγησε: «Ο χώρος είναι ένα μεγάλο εμπόδιο εδώ και δεν έχουμε μια πραγματική οφθαλμολογική κλινική. Λειτουργώ σε αυτό που κάποτε ήταν μια οφθαλμολογική κλινική, η οποία έχει κλείσει από το 2016 και τώρα είναι ένας χώρος αποθήκευσης για προμήθειες COVID-19».

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν οδοντίατρο με περιορισμένη όραση να υποβάλλεται σε τεστ όρασης, με τον Tuiloma να σχολιάζει: «Η φωτογραφία μου ουσιαστικά απεικονίζει τη σημασία του να έχουν όλοι, ειδικά οι επαγγελματίες υγείας, καλή όραση. Κάτι που βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών υγείας».

Πηγή: https://www.aop.org.uk/ot/industry/charity/2022/11/02/iapb-announces-2022-world-sight-day-photo-competition-winners

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4