Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Javier Bardem βοηθά τον κόσμο να δει μέσα από την ίριδά του

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έχει κάνει σημαντική καριέρα παίζοντας έντονους χαρακτήρες στη μεγάλη οθόνη.

Η βαθιά φωνή και το ατσάλινο βλέμμα των Ισπανών ηθοποιών είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα ορισμένων από τους πιο διάσημους ρόλους του, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ εμφάνιση του στο No Country For Old Men και η εμβληματική ερμηνεία ενός κακού του James Bond στο Skyfall.

Εκτός οθόνης, ο Μπαρδέμ, μαζί με τη σύζυγό του Πενέλοπε Κρουζ, είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο. Έχει προσφέρει την υποστήριξή του σε μια σειρά από οργανισμούς και σκοπούς, όπως:

Το The Enough Project που εργάζεται για την ειρήνη σε ζώνες συγκρούσεων στην Αφρική και το Καλλιτέχνες για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Αϊτής μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.


Πρόσφατα συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Eyes of the World για την τελευταία φιλανθρωπική του δράση: Υποστήριξη της οφθαλμικής φροντίδας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο Μπαρδέμ «δώρισε» την ίριδά του ως μέρος του μη κερδοσκοπικού έργου Irises of the World.

Μια μεγεθυμένη εικόνα της ίριδας του Bardem θα βγει σε δημοπρασία την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Η αρχική προσφορά είναι 9.000 $. Η δημοπρασία κλείνει την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου. Ο νικητής θα λάβει την εικόνα σε δύο μορφές: Ένα ψηφιακό NFT (μη ανταλλάξιμο διακριτικό) και μια τυπωμένη φωτογραφία υπογεγραμμένη και αφιερωμένη από τον ηθοποιό.

Τα έσοδα από τη δράση θα διατεθούν για τη βελτίωση της υγείας των ματιών των ατόμων σε φτωχές χώρες.


Η κύρια εστίαση του Ιδρύματος είναι η αντιμετώπιση της πρόληψης και της θεραπείας της τύφλωσης που μπορεί να αποφευχθεί. Επί του παρόντος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Σαχάρας, τη Μοζαμβίκη, τη Βολιβία και το Μάλι, μεταξύ άλλων εδαφών.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να ακούσετε τον Bardem να εξηγεί γιατί συμμετείχε στην πρωτοβουλία.

 

Πηγή: https://invisionmag.com/oscar-winning-actor-javier-bardem-is-helping-the-world-see-through-his-iris/

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4