Πολυεστιακά γυαλιά 5ης γενιάς! -Επιλογή σχεδίασης με Τεχνητή Νοημοσύνη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 5 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδος (ΠΕΟΟ) και η Alpha Public Relations, με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Unilens S.A. - HOYA και ΤΟΚΑΙ.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Στέλιο Μυλόβα, οπτικό και προέδρο της ΠΕΟΟ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Αριστείδης Χανδρινός, οπτικός - οπτομέτρης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλίας και επίκουρος καθηγητής Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Ιntelligence), η οποία αποσκοπεί στην ευκρινή όραση με φυσική θέση του κεφαλιού και σώματος, ανεξαρτήτως του τύπου και του σχήματος κάθε σκελετού.

Όπως εξήγησε, η επίτευξη του παραπάνω στόχου επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει: α)μετρήσεις προσωπικές και του σκελετού, β) μετρήσεις και ρυθμίσεις των χαρακτηριστικών στοιχείων του σκελετού, καθώς και μετρήσεις των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου οφθαλμού.

Την παρουσίαση ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων τις οποίες απάντησε ο οπτικός Γιώργος Κλάδος, ενώ αμέσως μετά οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4