Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε γυαλιά

Όταν αγοράζετε γυαλιά, δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή του ιδανικού σκελετού.

Η καθημερινή χρήση γυαλιών είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εργαλείο για τη βελτίωση της όρασής σας. Κάνει επίσης μια δήλωση για την αίσθηση του στυλ σας. Τα γυαλιά σας αντιπροσωπεύουν αληθινά αυτό που είστε. Μερικά πράγματα που ακόμη πρέπει να γνωρίζετε:

 

1. Μπορεί να βρεθεί η καλύτερη επιλογή για το σχήμα του προσώπου σας

Μαζί με τη βελτίωση της όρασής σας, ενθαρρύνεται η ανάδειξη του προσωπικού σας στυλ και των χαρακτηριστικών του προσώπου σας.

 

2. Βεβαιωθείτε ότι οι συνταγές σας είναι ενημερωμένες πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια

Για να διατηρήσετε τη μέγιστη όραση και την υγεία των ματιών σας, πρέπει να έχετε μια ενημερωμένη συνταγή.

Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που εξεταστήκατε; Αν δεν μπορείτε καν να θυμηθείτε την τελευταία φορά που επισκεφτήκατε τον οφθαλμίατρό σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού τώρα. Εξετάστε τα μάτια σας με τον ίδιο τρόπο που θα έπρεπε τα δόντια σας.

Κάθε χρόνο, πρέπει να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας. Αυτό διασφαλίζει ότι η συνταγή σας είναι πάντα ενημερωμένη, κάτι που είναι χρήσιμο εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά.

 

3. Προσαρμόστε τους φακούς στις ανάγκες σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις εναλλακτικές σας όσον αφορά τις βελτιώσεις και τα υλικά φακών. Οι αντιθαμβωτικές επιστρώσεις και το φιλτράρισμα του μπλε φωτός είναι παραδείγματα αναβαθμίσεων φακών. Οι ανάγκες σας αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, τις δραστηριότητες και τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια ποικιλία υλικών φακών, όπως αλλαγή σε φακούς ανθεκτικούς στην κρούση και φακούς υψηλού δείκτη για τη καλύτερη εμφάνιση και το μικρότερο βάρος. Η ιδανική λύση για τις απαιτήσεις συνταγογράφησης και τις προσωπικές σας προτιμήσεις μπορεί να καθοριστεί από τον οπτικό σας.

 

Τι γίνεται με τη χρηστικότητα; Βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός και οι φακοί που θα επιλέξετε είναι κατάλληλοι για τον τρόπο ζωής σας.

Για παράδειγμα, η προσθήκη μιας ψηφιακής προστατευτικής επίστρωσης στους φακούς σας θα βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών, εάν η δουλειά σας απαιτεί να περάσετε πολύ χρόνο καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή.

Μπορεί να χρειαστείτε προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο έξω. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου ή γυαλιά οράσεως με φακούς που σκουραίνουν στο φως και γίνονται πιο καθαροί σε εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε εξειδικευμένα αθλητικά γυαλιά που είναι πιο εύκαμπτα και ανθεκτικά, εάν σκοπεύετε να φοράτε τα γυαλιά σας κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα εκείνων που περιλαμβάνουν επαφή. Υπάρχουν επίσης αυτά τα γυαλιά ηλίου αεροπορίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν είστε πιλότος. Είναι από τα πιο διάσημα στυλ γυαλιών.

 

4. Λάβετε κατάλληλες μετρήσεις για τα γυαλιά σας

Είναι πιθανό να λήφθηκαν ακατάλληλες μετρήσεις πριν από τη δημιουργία των γυαλιών, εάν είχατε ποτέ γυαλιά που απλά δεν ήταν σωστά. Για να διασφαλιστεί ότι τα γυαλιά είναι φτιαγμένα στα συγκεκριμένα μάτια σας και πώς εφαρμόζουν στο πρόσωπό σας, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα εκτός από τη λήψη μιας διάθλασης ή συνταγής για γυαλιά από τον οφθαλμίατρό σας.

 

5. Μια επίστρωση που εμποδίζει το μπλε φως

Η καταπόνηση των ματιών από τις ψηφιακές συσκευές μπορεί να μειωθεί είτε με είτε χωρίς διάγνωση, φορώντας γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως. Ο αντίκτυπος του ορατού φωτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να μειωθεί εάν βάλετε μία επίστρωση μπλε φωτός στους φακούς σας, εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας χρησιμοποιώντας τεχνολογία. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ψηφιακή οθόνη, σκεφτείτε να σχεδιάσετε τα γυαλιά σας έτσι ώστε να περιλαμβάνουν αυτό το είδος επίστρωσης για να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών.

 

Πηγή https://gamerssuffice.com/six-things-you-need-to-know-before-buying-eyeglasses/

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4