Βοηθήστε τον πλανήτη μας και ανακυκλώστε τους φακούς επαφής σας

Οι φακοί επαφής μολύνουν τις θάλασσές μας και σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή!
Ας τις σώσουμε. Υπάρχει τρόπος!!!

Σύμφωνα με νέα έρευνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των ανθρώπων που φορούν φακούς επαφής ξεπλένονται κάτω από την τουαλέτα ή το νεροχύτη. Αλλά ως ιατρικά προϊόντα, οι φακοί επαφής είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να αντέχουν σε σκληρά περιβάλλοντα και συνθήκες και επομένως δεν βιοδιασπώνται εύκολα.

KYMATA AUSTR

Οι φακοί επαφής, ιδιαίτερα επειδή το μέγεθός τους και η ευελιξία που έχουν, τους επιτρέπουν να γλιστρήσουν εύκολα μέσα από τα  φίλτρα του αποχετευτικού συστήματος που αποσκοπούν (τα φίλτρα), στη κατακράτηση των μη βιολογικών αποβλήτων από τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων.
Με περίπου 45 εκατομμύρια άτομα που φορούν φακούς επαφής μόνο στις ΗΠΑ, όλα αυτά τα πλαστικά συσσωρεύονται. Χωρίς άλλες όμως μελέτες και αριθμούς μόνο μπορούμε να μαντέψουμε ότι η συμπεριφορά θα είναι παρόμοια και σε άλλα κράτη.

Μπορείτε να βοηθήσετε με την ανακύκλωση των φακών επαφής μιας χρήσης

Τώρα, υπάρχει ένα δωρεάν σχέδιο που βοηθά τους ανθρώπους να τα ανακυκλώνουν, να τα μετατρέπουν σε κρεβάτια κήπου και σε παγκάκια, καθώς και να συγκεντρώνουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς για την υγεία των ματιών.

Από τον Ιούλιο του 2017, οι Αυστραλοί έχουν "εκτρέψει" 500.000 τεμάχια φακών επαφής από χώρους υγειονομικής ταφής μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης Bausch + Lomb και, ταυτόχρονα, έχουν συγκεντρώσει χρήματα για τηνενίσχυση της Optometry Giving Sight μια οργάνωση που εργάζεται για να μετατρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και την απελπιστική τους ανάγκη για φροντίδα της όρασης.

Το πρόγραμμα διεξάγεται μέσω συνεργασίας με παγκόσμιους πρωτοπόρους ανακύκλωσης την Terra Cycle, οι οποίοι έχουν ανακυκλώσει περισσότερα από εννιάμιση εκατομμύρια μονάδες αποβλήτων φακών επαφής παγκοσμίως και δίνουν στα απορρίμματα μια δεύτερη ζωή, μετατρέποντάς τα σε νέα προϊόντα, όπως πάγκους κήπου και ενδεχομένως στο μέλλον, εξοπλισμό παιδικής χαράς.
PAGKOI
  Ένας πάγκος πάρκων κατασκευασμένος από ανακυκλωμένους φακούς επαφής

Το σχέδιο επιτρέπει στους Αυστραλούς να συλλέγουν και να μεταφέρουν δωρεάν στο Terra Cycle όλες τις μάρκες των χρησιμοποιημένων φακών επαφής, των blister pack και των άλλων φακών επαφής, τα οποία θα τα καταστρέψουν, θα τα πλύνουν και θα τα λιώσουν σε πρώτες ύλες για να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για το παρθένο πλαστικό.

Για την ανακύκλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα , εγγραφείτε δωρεάν και ξεκινήστε να συλλέγετε όλες τις μάρκες αποβλήτων φακών επαφής σε οποιοδήποτε διαθέσιμο κουτί από χαρτόνι. Όταν είναι γεμάτο, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο TerraCycle, κατεβάστε δωρεάν την ετικέτα αποστολής Australia Post, κολλήστε το στο κουτί και ρίξτε το στο πλησιέστερο ταχυδρομείο χωρίς χρέωση. (Αυτά βεβαίως ισχύουν για την Αυστραλία και μακάρι σύντομα η Bausch & Lomb να επεκτείνει το πρόγραμμά της και στην Ευρώπη).

Ο Terra Cycle είναι ο ηγέτης στον κόσμο στη συλλογή και αναδιάταξη σύνθετων ροών αποβλήτων, που κυμαίνονται από τα χρησιμοποιημένα τσιγάρα έως τα πλαστικά των ωκεανών έως τα προϊόντα περιποίησης και συσκευασίας για τη σωματική υγιεινή και την ομορφιά.

Φέτος μια σχολή του Κουίνσλαντ εγκατέστησε την πρώτη παιδική χαρά της Αυστραλίας με ανακυκλωμένα προϊόντα ομορφιάς μετά τη νίκη του ανταγωνισμού παιχνιδιών Garnier Recycled Playground όπου τα σχολεία ανακυκλώνουν προϊόντα ομορφιάς.

Η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Terra Cycle, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, η Daria Romanos είπε ότι οι φακοί επαφής ενδέχεται στο μέλλον να ανακυκλωθούν και σε εξοπλισμό παιδικής χαράς.

B  L AUSTR


Το πρόγραμμα βοηθά επίσης τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Για κάθε κιλό αποβλήτων που αποστέλλονται στην Terra Cycle, η Bausch + Lomb δωρίζει 1δολάριο  στην Optometry Giving Sight. 

Ο Διευθυντής της Optometry Giving Sight Australia, Ron Baroni, δήλωσε ότι οι δωρεές θα προχωρήσουν στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας οφθαλμών σε άτομα που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.

"Είμαστε ευχαριστημένοι που η Bausch & Lomb και η TerraCycle έχουν βάλει μαζί αυτή τη φιλική προς το περιβάλλον λύση για τα εκατομμύρια των φακών επαφής και των blister pack που απορρίπτονται κάθε χρόνο", ανέφερε.

"Είμαστε ακόμα πιο ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η Bausch & Lomb έχει κάνει την Optometry Giving Sight ως αποδέκτη των κεφαλαίων που αντλούνται από αυτό το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Οι δωρεές θα μας βοηθήσουν να χρηματοδοτήσουμε προγράμματα που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας ματιών σε άτομα που ζουν σε υπό-εξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υπάρχουν 1,22 δισεκατομμύρια άνθρωποι που είναι τυφλοί ή έχουν όραση με βλάβη απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε οφθαλμολογικές εξετάσεις και έχουν ανάγκη ένα ζευγάρι γυαλιών. "

Ο κ. Jean Bailliard, Γενικός Διευθυντής της Terra Cycle Australia και της Νέας Ζηλανδίας, πρόσθεσε: "Η Terra Cycle είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Bausch + Lomb για να βοηθήσει τους Αυστραλούς και να αντλήσουν δωρεές για την οπτομετρία. Το βλέμμα μας προς τους μειονεκτούντες είναι μια νίκη για όλους ».

Πηγή: Good Vision for Life 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4