Κινεζική Μελέτη Δείχνει ότι η Υπαίθρια Άσκηση Επιβραδύνει την Αύξηση της Μυωπίας

Νέα έρευνα που διεξάγεται στο αγροτικό Πεκίνο έχει δείξει ότι η καθημερινή υπαίθρια δραστηριότητα στην πραγματικότητα επιβραδύνει την πρόοδο της υπάρχουσας μυωπίας, γνωστή και ως κοντόφθαλμη.
Η μελέτη για τα παιδιά των ματιών στο Πεκίνο των 382 ατόμων 6 και 7 ετών διαπίστωσε ότι το τζόκινγκ 30 λεπτά την ημέρα για ένα χρόνο επιβραδύνει την πρόοδο στην κατάσταση (μυωπία) των ματιών.
Οι μαθητές της ομάδας μελέτης ανέστρεψαν ενώ η ομάδα ελέγχου δεν το έκανε. Στο τέλος ενός έτους, οι μαθητές της ομάδας μελέτης χωρίς μυωπία κατά την έναρξη είχαν μικρότερη βαθμούς μυωπίας σε σύγκριση με τους μαθητές της ομάδας ελέγχου. Και οι σπουδαστές με μυωπία κατά την έναρξη εμφάνισαν επίσης βραδύτερη πρόοδο μυωπίας σε σύγκριση με τους μαθητές της ομάδας ελέγχου.
paidiki orasi 3 700x436
"Η έρευνά μας παρέχει περαιτέρω αποδείξεις και επιβεβαίωση της συσχέτισης μεταξύ αυξημένης υπαίθριας δραστηριότητας και μειωμένου επιπολασμού και εμφάνισης μυωπίας. Η μελέτη αυτή δείχνει επίσης ότι η αύξηση της υπαίθριας δραστηριότητας μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδο της μυωπίας για έως και δύο χρόνια", ανέφεραν οι ερευνητές.

Η έντονη αύξηση της επικράτησης της μυωπίας γίνεται ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας, προβλέποντας να φτάσει σε επιδημικές διαστάσεις. Είναι παρούσα και ήδη επηρεάζει την Ασία, και ιδίως η Κίνα, σε μεγάλο βαθμό .

Ανησυχώντας, η αύξηση του παγκόσμιου επιπολασμού της μυωπίας και της μεγάλης μυωπίας σημαίνει ότι μέχρι το 2020 εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Μέχρι το 2050, εκτιμάται ότι πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει μυωπία και το 10% ή σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο θα έχει υψηλή μυωπία. Η υψηλή μυωπία μπορεί συχνά να είναι η πύλη για σοβαρές, απειλητικές για την όραση παρενέργειες.

Ο Οπτομέτρης Αυστραλός Luke Arundel δήλωσε ότι: "Ένας λόγος για την αύξηση του επιπολασμού της υψηλής μυωπίας είναι ότι η εμφάνιση μυωπίας εμφανίζεται νωρίτερα στη ζωή. Το 1983, η τυπική μυωπία εμφανιζόταν στα παιδιά όταν ήταν περίπου 11 ετών. Ωστόσο, το 2000, η μέση έναρξη της μυωπίας ήταν μόλις 8 ετών. Η μείωση της επικράτησης και των επιπτώσεων της μυωπίας και η κατανόηση των παραγόντων που την επηρεάζουν είναι κρίσιμη. "

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης είναι ενθαρρυντικά για να δείξουν ότι η αυξητική πρόοδος της μυωπίας μπορεί να επιβραδυνθεί.

Προηγούμενη πρωτοποριακή έρευνα από τους αυστραλιανούς οπτομέτρες διαπίστωσε ότι η αύξηση της έκθεσης στο εξωτερικό φως είναι το κλειδί για τη μείωση της επιδημίας μυωπίας στα παιδιά.

Έχουμε την τάση να γνωρίζουμε ότι το να βγούμε έξω είναι καλό για εμάς. Αυτή η έρευνα μας παρουσιάζει έναν άλλο μεγάλο λόγο για να εκθέτουμε καθημερινά τον εαυτό μας και τα παιδιά μας σε εξωτερικούς χώρους.

Εκτός από όλα τα άλλα πλεονεκτήματα του νου και του σώματος που θα αποκομίσουμε από αυτά, τα μάτια μας θα μας ευχαριστήσουν.

Πηγή: GoodVision

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4