Αληθινή ιστορία: Μια απλή εξέταση ματιών από ένα Οπτικό-Οπτομέτρη έσωσε 6χρονο κοριτσάκι που είχε μόνο 48 ώρες ζωής

Ένα 6χρονο κοριτσάκι είχε μόλις 48 ώρες ζωής, όταν ένας οπτικός τη γλίτωσε από βέβαιο θάνατο. Η Imogen Brennan, γνωστή ως Immy, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όταν ο Mike Barnacle και η ομάδα του παρατήρησαν ότι τα οπτικά της νεύρα ήταν πολύ πρησμένα...

Η Immy είχε συγκεντρώσει υγρό στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Frenchay στο Bristol. Αν δεν ήταν το προσωπικό του καταστήματος Vision Express στο Devon της Αγγλίας, οι γιατροί είπαν ότι η μικρή θα είχε πεθάνει μέσα σε 48 ώρες. Η Immy υποβλήθηκε σε τρεις ακόμα επεμβάσεις και πέρασε σχεδόν δύο μήνες στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια των οποίων έμαθε να περπατά και να μιλάει από την αρχή.
paidi-karkinos-760x506
Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014 όταν η Immy από το Braunton παραπέμφθηκε για χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος από τον εγκέφαλό της, ύστερα από την επίσκεψη που είχε στο κατάστημα Vision Express. Ήταν μόλις 3 ετών, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία για μερικούς μήνες και είχε διαγνωστεί με λοίμωξη στο αυτί από το γιατρό της. Όμως, τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και η μαμά Becky αποφάσισε να την πάει για οφθαλμολογική εξέταση σε περίπτωση που είχε πρόβλημα με την όραση που προκαλούσε τους πονοκεφάλους της.

Η Becky είπε ότι μια επίσκεψη ρουτίνας στον οπτικό Mike Barnacle ήταν αρκετή για να τους αλλάξει τη ζωή: «Έσωσε πραγματικά τη ζωή της. Είμαι τόσο ευγνώμων σε εκείνον και την ομάδα του. Μέχρι και ο παιδίατρος από το νοσοκομείο τηλεφώνησε στο κατάστημα για να τους ευχαριστήσει και να τους πει ότι υπήρχε μόνο ένα περιθώριο 48 ωρών για να χειρουργηθεί η μικρή».

Η Immy έδωσε το παρών στα εγκαίνια του ανακαινισμένου καταστήματος Vision Express και έκοψε την κορδέλα ως επίτιμη προσκεκλημένη. Ο Mike Barnacle δήλωσε: «Ήταν τιμή μου να καλωσορίσω ξανά την Imogen μετά από τρία χρόνια. Έχει δείξει μεγάλο θάρρος για την ηλικία της και η ιστορία της δείχνει πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι συνηθισμένες εξετάσεις ματιών».

immy
Πηγή:
http://www.infokids.gr/alithini-istoria-mia-apli-eksetasi-mati/

https://www.facebook.com/syghronioptiki/posts/651868551673294

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4